top of page

Tijd om onszelf even voor te stellen… 

Wij zijn Christophe & Nele en samen zijn wij Canvas nights. 

Slapen in een volledig ingerichte tent

Wie zijn wij? 

Toen ik Christophe 3 jaar geleden leerde kennen had hij al zowat de hele wereld gezien vanuit hotelkamers en opnamestudio’s. Als cameraman kwam hij op zoveel plaatsen. Maar neem nu simpelweg ergens eens een tentje opgooien… daar had hij totaal geen ervaring mee. Kamperen was absoluut niet zijn ding. Teveel gedoe, geen luxe, te koud of te warm, geen deftig bed, al die insecten…

 

Ik daarentegen, ben een rasechte natuurlover en hou ervan om buiten te zijn. Nuja, die insecten buiten beschouwing gelaten dan.  Ik sliep al eens graag in een tent in de tuin, op vakantie of een festival. Ondanks ik wel back to basics aankon, sleurde ik vaak toch zowat een halve huisraad mee. Zo had ik eens op vakantie een tent om in te slapen en een andere tent met de voedselvoorraad, kleding en andere rommel. 

 

Omdat Christophe me wou tegemoet komen in mijn kampeerverhaal dat hij totaal niet zag zitten, kreeg ik voor mijn kerstmis een Glamping tent cadeau! Ik had zelf nog nooit aan glamping gedaan maar was overdonderd. Diezelfde dag nog stond er een prachtige tent in onze tuin, sleurden we matrassen naar beneden en maakten we het gezellig voor ons vieren. Tentje met sfeerverlichting, kampvuur aan, popcorn poppen, filmpje kijken in de tent. Twan & Billie waren dolenthousiast! 

 

Maar al snel vonden we de tent te klein…  en besloten we ze te ruilen voor een groter exemplaar. Toen we ze wilden opzetten drong een probleempje zich op… oops, de tuin is net te klein. Dan maar die boom verplaatsen.  Zogezegd zogedaan en savonds zaten we gezellig met zn tweetjes te aperitieven. 

 

Pas later wanneer we de tent al zowat hadden ingericht voor onszelf kwamen we op het idee om ze ook te verhuren. En zo geschiedde Canvas Nights!

Autentic-Canvas-Nights-Portret.jpg

Daar stond die nieuwe tent te pronken in onze tuin. We genoten ervan om samen te gaan shoppen en de tent in te richten en decoreren. 

 

Eens ze klaar was kregen we de kans om deel te nemen aan een styled weddingshoot met melina… Toen kwam het ondernemerschap, hoe klein ook, meer en meer naar boven. We moesten hier toch echt iets mee doen. We willen de mensen graag kennis laten maken met glamping en hen een beleving meegeven. 

 

Maar…

 

Christophe & ik hebben elks onze eigen job. Hij als cameraman en ikzelf als opvoedster. Canvas nights is ons folieke, dat we stilletjes aan willen uitbreiden maar voorlopig blijven we klein. Tenzij er zich plots kansen voordoen natuurlijk. Christophe is een dromer en wil meteen grootste dingen doen maar dan krijgt hij te maken met “den denker” in mij die hem met de voetjes op de grond houdt. Hij durft ondernemen, ook al hangen daar risico’s aan vast. En ik? Ik ben voorzichtig. 

 

Achja… ze zeggen altijd; “Het leven is aan de durvers!” Dus, wie helpt ons mee ‘groeien’? 

Autentic-tenten

Hoe het daarna verder ging?

Hoe het er nu voorlopig aan toe gaat…

Autentic canvas nights glamping tent pop up tent

We hebben uiteraard niet stilgezeten en dromen doen we geregeld luidop… 

 

We zijn heel dankbaar dat mensen, ondanks de weinige reclame dat we maken, toch bij ons terecht komen. Zo kennen we alle mensen die ooit bij ons geboekt hebben nog bij naam… omdat iedere boeking vaak een mooi verhaal had. Zo werden we een tijd geleden geboekt door een dochter die haar mama wou verrassen omdat ze vijf jaar kankervrij was. Dat heeft ons gegrepen en is ons dus zeker bijgebleven. Niet alleen om het verhaal maar ook omdat we op een zeer korte tijdspanne de tent moesten installeren en het dus ook best spannend was. 

 

Over verrassingen gesproken; zo hadden we ook eens een bruid die haar man wou verrassen op hun speciale dag, ouders die een sweet sixteen organiseerden voor hun dochter en dit in putteke winter. Met een houtkachel in de tent… gezelligheid troef!

 

Verder mochten we heel vaak onze tenten plaatsen voor trouwpartijen en dit zowel voor het koppel zelf als voor de gasten die wat teveel op hadden of geen zin hadden in een nachtelijke rit naar huis.  Mensen die een feestje geven waarvan de vrienden blijven slapen in de tuin… ook van deze formule werd al gretig gebruik gemaakt. 

 

In de lente hebben we op twee beurzen gestaan. In het begin voelde dat best vreemd aan want in onze jobs moeten we nooit echt “iets verkopen” aan mensen. Maar al snel merkten we dat ons dit wel lag. We genoten ervan om ons concept aan de mensen te laten zien en we genoten nog meer van de lovende commentaren. Die boost hadden we nodig om er toch nog meer uit te halen en gaf ons vertrouwen.  

 

Zo besloten we ook in die periode om reseller te worden van/voor Autentic. We waren al geregeld langsgeweest in Ronse, ondertussen al enkele tenten getest en aangekocht. We merkten dat Autentic ons enorm steunde in onze ideeën, enthousiast was, actief meedacht, mee op zoek ging naar oplossingen. Onze mening werd meermaals bevraagd en onze opmerkingen werden bekeken en overwogen zodat ze hun nieuwe ontwerpen met aandacht voor kwaliteit konden optimaliseren. En dat het kwaliteit is, daar mag je van uitgaan…oerdegelijk en stevig materiaal.  

 

Ook verliep het contact met Autentic altijd heel vlot en open. Je kan zelfs spreken van een familiale of vriendschappelijke sfeer wat alles nog zoveel aangenamer maakt. Het is fijn om niet zomaar klant nummer zoveel te zijn… 

 

En omdat dromen soms waargemaakt moeten worden gingen we praten met heel veel mensen. Zo kwamen we uit op een pop up glamping en gingen we op zoek naar een geschikte locatie. We zijn dan ook heel fier dat we dit hebben kunnen verwezenlijken. Vanaf volgende week kun je Canvas Nights terugvinden in het parkdomein het ‘hof van Coolhem’ te Puurs. Je kan er komen glampen in een romantische setting met alles erop en eraan. De hippe en recent vernieuwde brasserie in het park wordt uitgebaat door een sociaal tewerkstellingsproject. Zij zullen de ontbijtjes en aperoboxen voor onze gasten verzorgen. 

 

Het is nu nog zomer maar dromen doen we al over de winter. In ons hoofd speelt het idee om een winterglamping te organiseren… wordt vervolgd! 

bottom of page